Training: Optimaal ondersteunen bij de re-integratie van (ex)-gedetineerden

Een resultaatgerichte aanpak voor een duurzame toekomst buiten de muur

Een trainingstraject onder begeleiding van Bart Reedijk, waarin je leert werken met de Bart Methode. Zodat je in een complex speelveld sneller en beter resultaat boekt. En samen met betrokken ketenpartners werkt aan een succesvolle re-integratie van ex-gedetineerden.

Diverse trainingsdagen beschikbaar

Er zijn 5 instapmomenten:

  • Training 1: do 6 juni, 27 juni 11 juli
    Training 2: di 3 september, 24 september en 15 oktober
  • Training 3: di 10 september, 1 oktober en 22 oktober
  • Training 4: do 19 september, 10 oktober en 7 november
  • Training 5: do 3 oktober, 24 oktober en 21 november
Omgaan met complexiteit

Jaarlijks keren zo’n 30.000 mensen na een periode van detentie terug in de maatschappij. Bijna vijftig procent komt binnen twee jaar na vrijlating opnieuw in contact met justitie. Het blijft voor ex-gedetineerden moeilijk om zelf tot een stabiele basis te komen, door problemen op meerdere leefgebieden en gebrek aan toekomstperspectief. Dit complexe vraagstuk vraagt steeds meer van de betrokken professionals die binnen hun eigen werkgebied tegen uitdagingen aanlopen.

Werken met de Bart Methode

Deze grensverleggende methode is gebaseerd op de persoonsgerichte aanpak die Bart Reedijk de afgelopen jaren als re-integratieofficier ontwikkelde voor de begeleiding van (ex)-gedetineerden. De inzichten hieruit zijn in combinatie met relevante wetenschappelijke kennis de basis voor de werkwijze van Gedaankrijgers. Het is geen vluchtige cursus, maar een intensief trainingstraject gericht op de persoonlijke ontwikkeling en het lerend vermogen van jou als professional.

In de training leer je…

…beter omgaan met complexe casussen die vragen om maatwerkruimte en goede onderlinge samenhang met ketenpartners.
…anders kijken naar jezelf, de mensen die je helpt en naar de mogelijkheden binnen het systeem.
…strategisch denken en doelgericht handelen. Niet alleen vanuit een functie, maar vanuit de noodzaak om de ander verder te helpen.
…vaardigheden ontwikkelen en om het verhaal over te brengen en bruggen te bouwen.

Voor wie

Voor professionals werkzaam in het gevangeniswezen of bij netwerk- of ketenpartners, zoals gemeenten, reclassering, nazorgcoördinatoren en beleidsmedewerkers, die (ex-)gedetineerden bij hun re-integratie en/of arbeidstoeleiding ondersteunen.

Gedaankrijgers-certificaat

Na afloop van de training ontvang je een Gedaankrijgers-certificaat, waarmee jij laat zien dat je de Bart Methode de baas bent.

Gedaankrijgers-community

Wij gaan voor duurzame ondersteuning van jou als professional. Daarom is het niet slechts een training, maar toegang tot de Gedaankrijgers-community waarin je met elkaar. Zo organiseren we buiten de training regelmatige spreekuren en jaarlijks een landelijke netwerkdag.

Gedaankrijgers-budget

Je krijgt toegang tot budget uit de impactpakketten van Everyday Heroes om jouw kandidaten de extra stap te laten zetten richting een succesvolle re-integratie. Dit kan op basis van jouw eigen leerplan en die van je kandidaten toegepast worden op verschillende leefgebieden.

Wat kost deze training?

Niets! Dankzij de steun van Instituut Gak kunnen wij een beperkt aantal professionals deze training t.w.v. € 2.995 (excl. btw) kosteloos aanbieden. Op voorwaarde van actieve inzet en aanwezigheid van alle trainingsdagen. Het is niet mogelijk om tussentijds te stoppen.

Iets voor jou?
Vul het interesseformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Interesseformulier

Samenwerkingspartners

Mede mogelijk gemaakt door

Deel met anderen via: